2009/2010

Endnu et år med dans er gået. Jeg har deltaget i en masse søndagsdanse og andre arrangementer - det har været supergodt, og jeg har nydt det.

Første sæson som instruktør i Voerladegård er slut. det har været en rigtig god oplevelse, så vi fortsætter igen næste sæson. Vi danser tirsdag aften, og det er planen at vi forsøger med et nyt beynderhold + et let øvet hold for dem der har danset mindst 1 år.  Jeg glæder mig til at komme igang igen.

Samtidig fortsætter jeg selvfølgelig med at danse i Skanderborg - det vil jeg ikke undvære.

Jeg har oprettet en lille hjemmeside til VIF Linedance på min MacBook

Opstart i Voerladegård

Så er vi startet i Voerladegård. Det går over al forventning. Der har været over 20 deltagere hver gang og der er 27 tilmeldte deltagere. Vi har det rigtig sjovt, og det lykkes også at få lært nogle danse.

Vi er startet helt fra bunden med nogle små lette danse, og trinene bliver gennemgået grundigt - og mange gange. 

Det er dejligt når det lykkes og man mærker den glæde der opstår når en dans bare kører derudaf.

Linedancetræf i Vejle Maj 2009

15., 16. og 17. maj var jeg til Linedancetræf i Vejle. Igen nogle dejlig dage med en masse god dans.

Instruktørkursus

Den onsdag den 8. og torsdag den 9. april var jeg på instruktørkursus  lidt udenfor Roskilde, under ledelse af Susanne Mose Nielsen.

Jeg startede tidligt om morgenen med toget fra Skanderborg, så jeg kunne være fremme til kursusstart. Det blev et par koncentrerede dag med både teori og praktisk undervisning. Det var rigtig godt, og jeg synes jeg fik noget med hjem, som jeg kan bruge. Jeg har efterfølgende lavet en aftale med Voerladegård Idrærsforening om at vi forsøger at starte noget linedance i Voerladegård efter sommerferien.

Link til Susanne Mose Nielsens hjemmeside

Flere søndagsdanse mm

Foråret har budt på en stribe af dejlige søndagsdanse og meget andet.

Søndag den 25. januar  2009 i Brejning med følgende workshops: Jubilo - Musikken får mig uvægerligt til at tænke på Jul, Boys Will Be Boys - en lille nem begynderdans på 32 takter og Long Long Way For You - Improver og 64 takter, en rigtig god dans.

Søndag den 15. februar 2009 i Låsby med følgende workshops: Hotter Than Cold - 64 takter beginner/intermediate, supergod dans som vi heldigvis har danset mange gange siden og Right Or Wrong 32 takter beginner/Intermediate.

Søndag den 8. marts 2009 i Låsby med følgende workshops: Tomorrow Never Knows 32 takter Improver, Last In Line 32 takter Beginner og Cannibal Stomp - En lidt sjov dans, som på video ligner noget der er velegnet til en opvisning.

Søndag den 15. marts 2009 i Langå med workshoppen: Wanna Be Elvis.

Fredag den 27 marts 2009 Generalforsamling i Skanderborg. En rigtig hyggelig aften med en masse god dans.

Søndag den 29. marts 2009 i Brejning med følgende workshops: Toes 32 takter Begynder, Human Dancer 64 takter Intermediate - En rigtig god og lidt anderledes dans og Boyfriend Of The Year 64 takter Improver.

Den 8. og 9. april 2009 - Instruktørkursus ved Susanne Mose Nielsen. Et par spændende dage hvor jeg lærte en masse og fik prøvet at undervise og tale i mikrofon. Vi arbjder videre med planerne om at starte et lille hold lokalt i Voerladegård efter sommerferien - Det bliver spændende at se om vi kan få samlet et lille hold.

Fredag den 24. april 2009 Forårsfest i Skanderborg. Endnu en rigtig dejlig aften med god dans.

Søndag den 26. april 2009 i Forårsfest Terndrup Hallen. En supergod eftermiddag med følgende workshops: We Believe 64 takter Intermediate - En god dans som jeg håber vi kommer til at danse og Dreamboat 32 takter Beginner/Intermediate - En sød lille dans.


Nytårslinedance i Bredballe

Tirsdag den 30. december 2008 kørte jeg en tur til Hældagerhallen i Bredalle til nytårslinedance. Jeg var alligevel i Vejle og havde besøgt min far om eftermiddagen - han er lige flyttet i en ny lejlighed - i Toftegården - og det er han rigtig glad for.

Hældagerhallen ligger næsten på hjemvejen, og jeg havde lyst til at danse, og havde helt sikkert også godt at at røre mig lidt oven på al julemaden. 

Der var også nogle andre fra Skanderborg, som havde fundet vej til Hældagerhallen, og det er nu meget hyggeligt at sidde sammen med nogle man kender fra sin egen klub. 

Derudover mødte jeg et par stykker af dem jeg havde været på Gran Canaria sammen med. Hyggeligt lige at hilse på dem igen, men det blev ikke til så meget snak - vi dansede i stedet. 

Jeg vovede mig endnu engang ud i at danse nogle "alternative" begynderdanse, som jeg ikke har prøvet før, og det gik såmænd ganske udmærket. Jeg lærer lidt hver gang.

Og så var der et par gode workshops:

I Wanna Know, en low intermediate linedance på 32 takter og Boogie Woogie, en begynderdans på 48 takter. Begge gode og sjove danse.

Link til Bredballe Dancers

Juledans i Skive

Søndag den 7. december 2008 kørte vi til juledans i Skive. Hanne Stensig styrede dansen på hendes sædvanlige glade og friske facon. Der blev danset mange af de danse vi kendte, så vi fik sved på panden og benene var trætte da vi kom hjem. Men pyt med det, vi nød det.

Der var også 2 workshops, så vi lærte igen noget nyt. 

Matter Of Time en begynder/intermediate dans på 32 takter. Nogle lidt sjove trin og takter, men ganske udmærket dans.

Hittin' The Hay, også en begynder/intermediate dans på 32 takter. Den var rigtig sjov og nem at lære, men det gik godt nok hurtigt når den blev danset med fuld fart på.

En rigtig dejlig dag. Det er slet ikke utænkeligt at vi kører til Skive igen en anden gang.

Link til Skive Linedance

Vinterfest i Skanderborg

Fredag den 21. november 2008 blev der holdt vinterfest i Skanderborg.  Endnu engang en pragtfuld aften sammen med en flok dejlige glade linedancere. God mad og æblekage til kaffen. Og allervigtigst - en masse gode danse. Herligt at vi har en forening med nogle dejlige mennesker, som har lyst til at gøre et stykke arbejde, for at give os alle en pragtfuld og festlig aften.

Jeg havde faktisk taget mit kamera med, for at kunne tage lidt billeder. Men, men, men...... blitzen var blevet indstillet med forsinkelse, så de få billeder jeg tog, blev ikke ret gode. Og så ville jeg jo meget hellere danse end sidde og rode i menuen på kameraet for at få det indstillet rigtigt - Jeg må tage nogle billeder en anden gang.

Gran Canaria uge 46 - 2008

Så har jeg været på Gran Canaria. En pragtfuld ferie med en masse dans. Der var varmt ca. 25-30 grader, og kun få skyer på himmelen. Dejligt at vi kunne hoppe i poolen efter formiddagens workshop som var fra kl. 10-12. Absolut det varmeste tidspunkt på dagen. Næste workshop var fra kl. 16-18, og så var der fri dans om aftenen fra kl. 21-23.

For mig var det noget anderledes dans, end det jeg er vant til, men det var sjovt at prøve. Instruktørerne var Tenna Strip, Roy Verdonk, Pim van Grootel, Daniel Trepant og José Miguel. Jeg forsøgte at hænge på, så godt jeg kunne. Men 3-4 nye danse om dagen 6 dage i træk - og uden stepsheets - så bliver det efterhånden lidt svært at holde styr på alle dansene. Sværhedsgraden var også meget blandet. Der var nogle små og nemme danse, nogle middelsvære med lidt mere udfordringer i, og så var der der nogle få svære, som jeg simpelthen valgte fra. 

Ugen før jeg skulle rejse lykkedes det endelig at finde en, som jeg kunne dele lejlighed med. Inger, som havde været på Gran Canaria, for at danse linedance, flere gange før, sammen med hendes mand. Hun havde mistet sin mand kort forinden efter en lang sydomsperiode, og hun trængte til at komme lidt væk fra det hele. Inger, som jeg boede sammen medFor mig var det en kæmpestor fordel at komme til at bo sammen med Inger. Hun var en sød pige, nogenlunde på min alder, hun kendte hotellet og omgivelserne, og hun kendte en del af de øvrige deltagere, så jeg blev lige så stille bare sluset med. Det blev til en dejlig tur til Morgan med bus hvor vi sejlede tilbage til Puerto Rico. En markedsdag, hvor vi også sejlede tilbage. Ture til stranden og hyggelige aftener med dejlig mad sammen med nogle af de andre deltagere. Inger var også en dejlig pige at være sammen med når vi stille og roligt tog en slapper og sad og snakkede på altanen med en kop kaffe eller et glas vin. 

Superferie. Så jeg er parat til at tage afsted igen til næste år, men så skal det være i uge 47, hvor Susanne Mose er instruktør. Det er vist lidt mere min stil.

Kig også billederne fra Gran Canaria

Søndagsdanse

Der er fuld gang i søndagsdans og meget andet. Jeg har været til søndagsdans i Silkeborg den 5. oktober 2008 og igen den 12. oktober 2008 i Låsby og endelig den 26.oktober 2008 i Brejning. Nogle dejlige dage med masser af herlig linedance.

Min nye røde hatI Silkeborg og i Låsby holdt jeg mig i skindet og nøjedes med at kigge på alt det spændende i "butikken", men i Brejning lod jeg mig friste til at købe en rød hat. Jeg havde mine røde støvler på og en rødternet skjorte, så selvfølgelig skulle jeg også have en rød hat. Så nu har jeg både en sort og en rød hat. Den sorte er i øvrigt blevet pyntet med forskellige ting med lidt affektionsværdi. Først satte jeg en filigran på, som jeg har arvet efter min farmor, det er mange år siden den sidst er blevet brugt, men nu kom den til sin ret igen. Senere kom jeg i tanke om, at jeg havde nogle reversemblemer liggende, som jeg havde fået mens jeg var formand for Danmarks Charolaisforening. Min sorte hat med pyntOg hvad passer bedre på en "cowgirls" cowboyhat? En tyr med blå baggrund, som jeg havde fået af Audrey fra New Zeeland. En fin tyr i sølv, som jeg havde fået af David Benzon fra England. Og endelig det lille hvide tyrehoved, fra Danmarks Charolaisforening, som jeg tidligere brugte når jeg respræsenterede foreningen til diverse møder.

Workshopdansen i Silkeborg og Låsby var de samme, men så gik jo bare lidt nemmere i Låsby, da vi havde prøvet det ugen før i Silkeborg. Dansene var Doctor's Orders og Little Red Book. Ifølge stepsheetsne skulle begge være begynderdanse. Little Red Book er en lille sød og nem begynderdans på 32 takter, men Doctor's Orders er lidt mere avanceret og på 64 takter - jeg tror de fleste begyndere vil finde den lidt for vanskelig.

Opvisninger

Så har jeg også været med til 2 Linedance opvisninger.

Fredag den 29. august 2008 i Hørning - Butikstorvet. Det var rigtig sjovt at være med til. Pladsen var lidt trang, så vi dansede meget tæt på publimkum. Vi må nok indrømme at der var lidt skønhedsfejl. Men pyt, det var en dejlig sommeraften og vi hyggede os.

Lørdag den 6. september 2008 i Skanderborg - 2 opvisninger i Møllegadekrydset i forbindelse med Kræmmermarked.  Det gik betydeligt bedre, og vi havde meget bedre plads. Men man skal skal lige vænne sig til at danse på brosten. Vejret var egentlig ret godt, selv om der var skyer, og det truede lidt med regn. Den sidste opvisning måtte afbrydes lidt brat midt i den allersidste dans, da regnen pludselig væltede ned. Men en hyggelig dag, og det var dejligt at være med.

Kig også billederne i billedarkivet

Gran Canaria i uge 46 - 2008

Jeg har engang i vinter skrevet mig på en venteliste til en tur til Gran Canaria med klub EB Dancing - linedance.  Jeg har været lidt spændt på om der blev en plads til mig, så jeg blev rigtig glad da Bent fra klub EB Dancing ringede til mig for at sikre sig at jeg gerne ville rejse med i uge 46. Umiddelbart havde han ikke fundet en jeg kunne dele lejlighed med, men det arbejder han på.  Jeg kan jo også selv forsøge om jeg kan finde en som har lyst til at tage med, og der er lidt tid endnu til at finde ud af det. Jeg håber det lykkes, ellers må jeg bare bo på enkeltværelse. Jeg glæder mig i hvert fald til en forhåbentlig spændende uge med en masse linedance.

Link til Line Dance på Gr. Canaria

Blå Fjord Countryfestival

Lørdag den 29. juni 2008 kørte Ketty og jeg til Nykøbing Mors til Countryfestival. Det var en supergod oplevelse. Der var et kæmpestort telt hvor der blev spillet countrymusik, en andet telt hvor der blev danset linedance og nogle salgsboder. Vi opholdt os mest i linedance teltet, og kunne heldigvis danse med på en del af dansene - dejligt.

Vi så flere som vi kunne genkende fra Skanderborg, og vi mødte også et par stykker fra Dancing Boots.

Mine nye røde støvlerVi skulle selvfølgelig også shoppe lidt, og så var de der, et par dejlige røde støvler lige i min størrelse, og de sad bare perfekt på foden. Dem kunne jeg jo ikke tage af igen. Så jeg kom hjem med et par flotte røde støvler.

Jeg tror vi skal afsted igen til næste år.

Link til Blå Fjord Countryfestival

Dancing Boots sommeren 2008

Da vi sluttede med at danse i Skanderborg i maj måned syntes jeg at 3 måneder var meget lang tid uden linedance. Jeg fandt ud af at der faktisk var nogle klubber som havde sommerdans på programmet bl.a Dancing Boots i Horsens. Jeg ringede til klubben for at høre om jeg måtte være med. De ville lige høre hvor lang tid jeg havde danset, men jeg var velkommen til at komme og være med. Sommerdansen var for dansere som mig, der gerne ville fortsætte med at danse, så sommerpausen ikke blev for lang. De dansede mandag aften og på tværs af niveauer.

Første aften mødte jeg op fyldt med  selvtillid. Men - HJÆLP - de dansede jo noget helt andet end det jeg havde lært. Nå, men der var ikke andet for end at hænge i og forsøge om jeg kunne følge med. Pyh, det er svært når musikken spiller og trinene ikke bliver gennemgået fordi alle de andre kender dem. Det er bare med at bevare koncentrationen og holde øjnene åbne og forsøge at gøre det samme som de andre. Jeg kom ned på jorden. Hvilken lettelse da de også dansede et par danse som jeg kendte.

Man skal selvfølgelig ikke give op efter en enkelt aften, så jeg lovede at komme igen næste gang. Det var godt at jeg gjorde det. Jeg fik nogle dejlige og hyggelige aftener sammen med sommerdanserne fra Dancing Boots og jeg fik jo stille og roligt lært nogle - for mig - nye danse. Et par af de forholdsvis nemme danse som Rock & Roll in a Cowboyhat, som er en rigtig god begynderdans og Jeg er en glad lille Cowboy (nok en døgnflue) - Dem har jeg lært, så dem kan jeg. En enkelt helt ny dans blev gennemgået grundigt, så den fik jeg også på plads - My Veronica. En anden forholdsvis ny dans Watching you Dad fik vi startet på, men den er ikke helt på plads. Jeg har stepsheets og musik til den, så der er lidt at arbejde med. Men ellers dansede de danse som: 2 Hell and back, Blue California, Ashes of love, Galloping on, Jessico, Catahoula, Angelina, Oz og meget andet bl.a også den 5 Vejle danse.

Det var dejligt at få lov til at være med. Jeg har mødt nogle nye linedancervenner, og det kan da være at vi mødes ind imellem til et eller andet arrangement.

Link til Dancing Boots

Sommefest hos Whitehat Linedancers

31.maj 2008 var Ketty og jeg til sommerfest hos Whitehat Linedancers i Brejning sammen med en lille flok andre dansere fra Skanderborg. Vi havde en rigtig dejlig dag. Nogle workshops, som jeg desværre ikke kan huske, men jeg lærte en ny dans: My Girl Sally. Jeg var faktisk på vej væk fra dansegulvet da der skulle startes på Sea Salt Sally, for den har jeg jo ikke lært endnu, men så griber min sidemand fat i mig og siger at jeg bare skal blive og danse med for My Girl Sally lærer jeg i løbet 2 min. Jeg blev på dansegulvet og forsøgte at danse med  - og Yes, det var faktisk nemt, så nu kører det bare derudad med My Girl Sally. Men jeg glæder mig nu alligevel til engang at lære at danse Sea Salt Sally.

Mine nye sorte støvlerOg så kom jeg til at prøve et par støvler, som jeg bare var nødt til at købe. Havde egentlig lyst til at købe et par røde støvler, men fornuften sejrede, så det blev et par sorte støvler.

Link til Whitehat Linedancers


Instruktør eller??

Jeg er blevet opfordret til at starte et lille hold Linedans lokalt i Voerladegård med opstart i efteråret 2008. I første omgang har jeg afvist tanken, men på den anden side  - det kunne nu være sjovt. Det ville jo være dejligt at arbejde med noget man kan lide og viderebringe sin glæde ved dansen til andre.

Egentlig har jeg slet ikke tid til at gå i gang med sådan en opgave lige nu. Jeg er jo helt klar over at der skal ydes en temmelig stor arbejdsindsats hvis det skal kunne fungere.  Jeg har heller ikke danset så længe, at jeg har den helt store erfaring. Jeg har meget at lære endnu. 

I første omgang vil jeg anbefale at de, der er interesseret kører til Skanderborg og danser med der. Det er en god klub med en god instruktør og en dejlig atmosfære, og vi lærer en masse.  

Lige nu har jeg mest lyst til bare at danse med og forsøge at lære noget mere. Hvis jeg skal forsøge at starte et hold op, bør jeg nok også forsøge at komme med på et instruktørkursus, så jeg kan få en lidt bedre fornemmelse af hvad det handler om - og om det overhovedet er noget for mig. Så må vi se om jeg med tiden kaster mig ud i opgaven. 

Grethe  Andersen