Sidste nyt


MavedanserFor nogle år siden gik jeg til mavedans, sammen med min svigerinde - Tove, hos Anni Brøgger i Brædstrup. Det var en anden måde at dyrke motion på og en en anden måde at bevæge sig på. Mavedans er en æstetisk og sensuel dans, som hylder det kvindelige og udtrykker alle følelseslivets spektre samt glæden ved selve livet. Man bruger en række bestemte bevægelser, men man skal også være lidt kreativ og finde sit eget udtryk i dansen. Det var sjovt at prøve det, men nok ikke lige mig.

LinedanserLinedance er forholdvis nyt - og det er lige noget for mig. Jeg startede i september 2006, og jeg er meget glad for at Ketty dengang spurgte mig om jeg havde lyst til at tage med til en prøveaften. Musikken er pragtfuld, og passer meget bedre til mig end de orientalske rytmer vi brugte til mavedansen. Jeg er slet ikke i tvivl om at der skal være mere tid til linedance fremover.

Linedance er dans på linie uden partner, man danser den samme dans i lige rækker ved siden af, og bag hinanden. Alle starter med at danse samtidigt og dansen udføres synkront og på rækker. 

Til alle danse findes der stepsheets, som er en opskrift på dansen. For mig er stepsheets helt uundværlige. Jeg bruger dem til at lære og øve trinene i de nye danse vi lærer. Jeg har ofte nogle stepsheets liggende på køkkenbordet. Det sker jævnligt at jeg  starter musikken når jeg kommer hjem fra arbejde, og så tripper jeg lidt rundt i køkkenet samtidig med at jeg laver mad og klarer andre af mine husmoderlige pligter. Ind imellem kigger jeg i stepsheets'ene, hvis jeg bliver i tvivl om noget, eller for lige at være helt sikker på at jeg har styr på trinene. Det kan da godt være at det er lidt småtosset, men pyt med det, livet bliver lidt sjovere på den måde. 

Man kan sagten gå til linedans uden at gøre så meget ud af det. Jeg er bare blevet lidt grebet af det.

Jeg finder stepsheets på disse hjemmesider:

Kickit

Yipee

Linedancer Magazine

Musik køber jeg på iTunes.

Jeg kan stadig huske da vi skulle lære at danse Icebreaker - det virkede helt akavet - noget underligt rokken frem og tilbage, som min hjerne og mine fødder ikke rigtigt kunne finde ud af at koordinere -  jeg var lige ved at give op, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Når andre kunne lære det, så måtte jeg jo også kunne lære det. Cros side behind point - Cros side behind point - Cros point - Cros point - Jassbox drej en kvart - rock frem - tilbage - tilbage - klap - tilbage - frem - frem - klap - pivot half turn - shuffle - kick - kick og point. Den remse og stepsheets i hånden og så bare om og om igen indtil den var på plads - det hjalp.  I dag sidder den på rygraden, og så kan man jo undre sig over at det kunne være så svært.

3 linedansereLinedance kan danses af alle uanset køn og alder. Om man er lille eller stor, tyk eller tynd, køn eller knap så køn, rig eller fattig, veluddannet eller uden uddannelse, i arbejde eller ej spiller ingen rolle overhovedet. Disse menneskelige forskelligheder er kun med til at gøre Linedance til en spændende sport, også på det sociale plan. Man kommer i kontakt med en masse forskellige mennesker som man måske ellers aldrig ville møde. Det er skønt når så forskellige mennesketyper hygger sig sammen om en fælles interesse.

Linedance danses til meget forskellig musik, lige fra det traditionelle countrymusik til valse, pop, rock og funkmusik. Der kan danses til stort set al musik og det er herligt at der danses Linedance til så meget forskellig musik.

3 dansereLinedance er en sjov måde at dyrke motion på. Man bruger mest benene, men også andre muskler i kroppen bliver rørt. bl.a. lattermusklerne når man pludselig står i en anden retning end alle de andre. Man træner sin hjerne i at huske - det er garanteret lige så godt som krydsord og sudoku - og man glemmer alle former for problemer samtidig med at man bliver fuld af ny energi. Som regel kan man slet ikke vente til næste gang man skal til Linedance.

Der findes mange klubber og foreninger hvor man kan lære Linedance, og der afholdes små og store arrangementer rundt i landet, hvor man kan mødes med ligesindede og dyrke den fælles interesse.

Jeg danser i Skanderborg i klubben Linedance Skanderborg. Det er en rigtig god klub hvor jeg følte mig velkommen fra allerførste dag. Anna-Lise Juul, som er vores instruktør er supergod. Det er imponerende hvor mange danse og trin hun kan holde styr på. Nye danse gennemgås grundigt og trinene bliver inddelt i sektioner. Vi starter uden musik, og gentager indtil trinene sidder nogenlunde fast, derefter danser vi til musikken.  Man starter med nogle små lette danse og så bygges stille og roligt mere på. Det er herligt når vi får lov at danse nogle af de danse vi kan, så kører det bare derudad. Men det er lige så dejligt at der bygges videre med nye danse. Der skal jo helst være lidt udfordringer og noget nyt at arbejde med hele tiden. Det mix mestrer Anna-Lise til fulde.

Link til Linedance SkanderborgGrethe  Andersen