Grethe 2008Jeg er en årgang 1954, så nogle vil nok synes at jeg er en (halv)gammel dame. Det er jeg måske også, men det skal nu ikke afholde mig fra at leve et aktivt liv. Det forhindrer mig heller i at prøve noget helt nyt engang imellem. 

Lige nu eksperimenterer jeg med at lave min allerførste hjemmeside. Jeg bruger et program der hedder KompoZer, og jeg forsøger mig frem. Hen ad vejen vil hjemmesiden nok ændre udseende  og form, men jeg skal jo starte et sted.  Jeg støtter mig til et lille hæfte fra Libris som hedder: Hjemmesider med KompoZer.

Jeg er den ældste i en søskendeflok på 3 - og jeg er den eneste pige. Jeg var nok ikke ligefrem en mors drøm om en sød lille pige. Jeg har tumlet med mine brødre, klatret i træer og deltaget i vilde drengelege med største fornøjelse. Forskellige former for sport og boldspil har også været en væsentlig del af min barndom. Størstedelen af min barndom boede vi på landet - lidt udenfor Børkop, så jeg er vokset op med marker og skov som nærmeste nabo.

Dengang jeg trods alt var en sød lille pigeJeg er helt grundlæggende optimist. Selvfølgelig går man ikke igennem livet uden at opleve sorger og bekymringer, og selvfølgelig har jeg også oplevet både sorger og bekymringer, som har berørt mig dybt. Men jeg tror det er vigtigt at have et positivt livssyn, at føle glæde ved livet og tro på at man nok skal komme igennem de tunge og svære perioder. 

Jeg sammenligner nogle gange mig selv med en væltepeter, for der kan sagtens ske ting i mit liv, som slår benene væk under mig og vælter mig omkuld for en tid. Men jeg har en eller anden medfødt mekanisme som sørger for at jeg stille og roligt rejser mig igen og finder glæden og optimismen frem. En egenskab som jeg er meget glad for at jeg er i besiddelse af.

Grethe august 2008Stædig eller vedholdende. Vurder selv, og kald det hvad I vil - But, I am not a quitter.

Noget af det der betyder mest for mig i mit forhold til andre mennesker er åbenhed og ærlighed.  Jeg foretrækker at man siger tingene ligeud, og vil hellere tage direkte konfrontationer, end opleve snak/sladder i krogene.

Always look on the bright side of life. 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Uddannelse og job

Jeg forlod skolen i 1971 med en pæn realeksamen. 

I 1974 blev jeg færdig med en uddannelse som Kemilaborant, og jeg arbejdede nogle år som laborant. 

I 1979 startede jeg så som kontorassistent i Horsens Sparekasse. I begyndelse som 10-dages ansat. Det vil sige at jeg arbejdede den første og sidste uge i måneden og hver torsdag - som var lang åbningsdag.  Det var helt perfekt mens jeg havde små børn derhjemme. 

Jeg fik efterhånden flere og flere arbejdstimer og -dage og var til sidst på fuld tid. Samtidig fik jeg også flere forskellige arbejdsopgaver, og jeg blev tilbudt en uddannelse. Men jeg havde jo aldrig gået på handelsskole, så der var lige nogle år hvor jeg måtte læse enkeltfag på handelsskolen om aftenen, inden jeg kunne komme igang med sparekasseuddannelsen. Det var lidt hårdt med 2 små børn, fuld tids job, aftenskole 2 gange om ugen og lektier ind imellem. Men det lykkedes og i 1986 blev jeg færdig med min anden uddannelse som sparekasseassistent.

Herefter fulgte nogle travle år. I løbet af forholdsvis få år var jeg, som medarbejder, med igennem 3 fusioner. Horsens Sparekasse og Egsnsparekassen fusionerede og blev til DK-Sparekassen. Senere fusionerede DK-Sparekassen med Bikuben, og blev til Bikuben og så kom fusionen med Girobank til BG Bank.  I forbindelse med fusionerne oplevede jeg prikkerunde og nedskæringer på tæt hold. Det var ikke altid særlig behageligt at opleve kolleger, som følte at hele deres varden faldt sammen når/hvis de mistede deres job. Det var en svær periode for alle i pengeinstitutsektoren. 

I samme periode læste jeg igen enkeltfag på handelsskolen. Denne gang engelsk på udvidet niveau. Det har jeg haft meget stor fornøjelse af siden. Jeg begyndte også at interessere mig for EDB og gik på kursus for at lære noget om DOS-styresystem.  Senere har jeg også erhvervet mig et PC-kørekort.

I 1993 startede jeg så på en overbygning af min uddannelse, og i 1996 stod jeg igen med et eksamensbevis i hånden - FinansDiplonStudiet.

I 1998 syntes jeg efterhånden at de forandringer som fulgte efter fusionerne på min arbejdsplads blev lidt for meget, Så jeg valgte at søge nye udfordringer. 1. december 1998 startede jeg i Sparekassen Skanderborg - en lille lokal sparekasse, som er en del af Sparekassen Østjylland. Det skift har jeg aldrig fortrudt. Jeg er stadig ansat i Sparekassen, jeg er glad for min arbejdsplads, jeg har nogle gode kolleger og jeg synes jeg har mange spændende arbejdsopgaver.

Grethe  Andersen